wvvavlag-gif Watersport Vereniging Amsterdam Lid van Watersportverbond Erepenning voor de WVA
wvvavlag-gif Watersport
Vereniging
Amsterdam
Erepenning voor de WVA

Oekraïne, Sleutelbeheer, Computerhulp, Overlast en Watersportverbond

Geplaatst op 11-03-2022  -  Categorie: Algemeen

wvavlaggroot

 

 

WVA - Nieuwsflits van het Bestuur

 

 

De WVA en Oekraïne 

Morgen, op zaterdag 12 maart a.s. zijn Cindy en Peter vanaf 10.00 uur in het clubhuis aanwezig om uw te doneren spullen voor Oekraïne in ontvangst te nemen. I.v.m. werkzaamheden is het hek gesloten, maar u kunt zaterdag en zondag ruimschoots gratis op de grote parkeerplaats pakeren. 

Hebt u al bekeken wat u kunt doneren? Wij zijn benieuwd! Lees hier meer over de actie voor Oekraïne.

Dongels

Ook kunt u morgen (zaterdag 12 maart dus) tussen 10.00 en 14.00 uur uw dongel voor het nieuwe toegangssysteem komen afhalen in het Stuurhuis.

clipart2023671

 

Computerhulp (Mijn) WVA

Er is een aantal leden van de WVA dat toch wat moeite heeft met de computer. Van de andere kant is het voor de WVA handig (en snel) veel informatie online te delen. Daarom is Bas van de Berg van het WVA IT-Team a.s. zaterdag (morgen dus) van 12:00 - 14:00 aanwezig in het Stuurhuis om u te helpen met computer problemen. 

Dus hebt u vragen over onze site, inlogproblemen, andere vragen (met de PC, laptop of telefoon)? Stel deze vragen aan Bas, hij helpt u graag verder! U kunt (naast uw telefoon) gerust uw laptop meenemen.

Informatie uit de regio 

wvverbond

Middels deze link ontvangt een jaarverslag 2021 van het Regioteam Noord-Holland-Zuid van het Watersportverbond. 

Het betreft interessante regionale informatie (ook Amsterdam en de Nieuwe Meer) die wij de leden van de WVA niet willen onthouden.

 

Overlast op de Nieuw Meer

Namens het Bestuur en afgevaardigde van de WVA heeft op 28 februari overleg plaatsgevonden met Waternet, de lokale Watersportverbond en de WVA inzake overlast op de Nieuwe Meer. Deze overlast ervaren we als WVA (onder andere) in de vorm van partyboten en veel te hard varen op de Nieuwe Meer. Deze overlast wordt door omwonenden en booteigenaren (Kerngroep Nieuwe Meer) als zeer ernstig ervaren. Lees hier meer m.b.t. overlast op de Nieuwe Meer en de sluis. Maar ook hier staat een politieartikel m.b.t. illegaal feest op de Nieuwe Meer

 

De laatste tijd neemt de overlast steeds grotere vormen aan. Helaas beschikt de Gemeente Amsterdam niet over genoeg boten en mankracht om (permanent) te handhaven op de Nieuwe Meer en rondom onze haven. Handhaving vindt plaats op de plekken in Amsterdam waar de meeste overlast wordt ervaren. Het is dan zeer belangrijk dat omwonenden van de Nieuwe Meer de klachten (blijven) melden.

Hoe meer klachten, hoe meer (permanente) controle (op mooie dagen) er volgt. Als er relatief veel meldingen zijn op de Nieuwe Meer, definieert de Gemeente ons vaargebied als “Hotspot” en vindt er meer handhaving plaats.

 

In samenwerking met het Lokale Watersportverbond proberen we deze boodschap aan omwonenden (Kerngroep) van de Nieuwe Meer te brengen. U kunt klachten op drie mogelijke manieren melden:

1.Bel 14 020 (ook na kantoortijden en weekend)

2.Via de site van de Gemeente Amsterdam met een (anonieme) melding

3.Via de gratis Vaarwaterapp

Dus blijf uw klachten melden via deze wegen, zeker dit nieuwe vaarseizoen!

En onthoud: "Samen helpen wij de WVA vooruit!"  

Was de informatie op deze pagina nuttig?