wvvavlag-gif Watersport Vereniging Amsterdam Lid van Watersportverbond Erepenning voor de WVA
wvvavlag-gif Watersport
Vereniging
Amsterdam
Erepenning voor de WVA

Van de Voorzitter

Geplaatst op 22-12-2022  -  Categorie: Algemeen

wvavlaggroot

 

 

WVA - Kerstgroet van de Voorzitter 

 

 

 

marcbrouwer

Met het eind van 2022 in zicht, sluit ik het jaar graag af met een korte terugblik. Weet u nog, vorig jaar rond deze tijd begonnen we net aan een lockdown vanwege Omikron! Wat ziet de wereld er nu anders uit.

Niet alleen vanwege Covid, maar ook alle andere ontwikkelingen om ons heen. Oekraïne, de energieprijzen, noem maar op.

Dichter bij huis de wisseling van de wacht in het havenkantoor (met alle perikelen die daar aan vooraf gingen), de rondetafel gesprekken met een nieuwe ‘visie’ vanuit het bestuur, ontwikkelingen van elektrisch varen, de verbreding van de A10, nieuwe contracten en de onontkoombare bijstelling van onze tarieven.

 

"Bepaald geen saai jaar, waarin ik halverwege het bestuur mocht komen versterken".

 

Constante factor is bij de WVA natuurlijk het kunnen (blijven) genieten van het varen, de mooie waternatuur om ons heen en niet te vergeten het prachtige Amsterdam met haar diverse grachten, kanalen en vaarten.

Om dat te blijven doen vroegen en vragen we van iedereen de support om de WVA te laten zijn, waar deze ruim een eeuw geleden voor opgericht is. De beoefening van de watersport in het algemeen, en in het bijzonder een veilige haven vormen voor onze sloepen, kruisers en zeilboten. Met een gezellige plek om elkaar te ontmoeten, en met goede faciliteiten voor het noodzakelijke onderhoud. En daarnaast natuurlijk de activiteiten voor de jeugdige watersporter ontwikkelen.

Daarom doe ik graag een beroep op de mensen die het bestuur zouden willen versterken of die een commissie willen leiden. Binnenkort daarover meer; denk er alvast eens over na. Een goed voornemen misschien?

De feestdagen zijn van oudsher een moment om vrienden- en familiebanden te bestendigen en te koesteren wat ons bindt. Soms een moment van melancholie, om datgene wat niet meer is.

kerstgroet1

Desalniettemin richt ik de blik graag vooruit; niet op de ‘hobbels’ die we moeten nemen, maar op de momenten dat we gezamenlijk kunnen genieten. Dat kan simpelweg van een mooie dag in de haven of op het water zijn, maar ook de voldoening van een net geschilderde boot of een gerepareerde steiger.

 

"Niet alle familie zien we even vaak, maar zijn toch altijd welkom in ons midden"

 

Ik beschouw onze WVA dan ook een beetje als een grote familie. Sommige familieleden hebben altijd het hoogste woord, en anderen zijn een stille kracht. Niet alle familie zien we even vaak, maar zijn toch altijd welkom in ons midden. In gedachten ook bij de ‘familieleden’ die ons ontvallen zijn.

 

champagnesmall

Graag ontmoet ik u in het nieuwe jaar, wellicht op onze nieuwjaarsborrel op 8 januari. Op naar een mooi nieuw seizoen!

 

Ik wens u namens het hele bestuur fijne feestdagen en een prachtig 2023!

 

En onthoud: "Samen helpen wij de WVA vooruit!"

Met vriendelijke groet,

Marc Brouwer
Voorzitter WVA 

Was de informatie op deze pagina nuttig?