wvvavlag-gif Watersport Vereniging Amsterdam Lid van Watersportverbond Erepenning voor de WVA
wvvavlag-gif Watersport
Vereniging
Amsterdam
Erepenning voor de WVA

Brand en werkzaterdag 17 september

Geplaatst op 17-09-2022  -  Categorie: Algemeen

wvavlaggroot

 

 

WVA - Nieuwsflits van de Havencommissaris

 

 

 

Brand in de buurt

Vorige week werden wij wederom opgeschrikt door een brand bij een sloep op het Tjotterspad; vlakbij dus. De oorzaak is nog niet bekend, maar mogelijk heeft dit met de benzinetank te maken.

explosie

Hierbij de link naar het Nieuwsbericht van AT5.

Waar het nu ook weer blijkt: benzinemotoren zijn vuurgevaarlijker zijn dan dieselmotoren. Dit sterkt het Bestuur in het beleid, dat:

  • Er geen schepen met benzinemotoren in de winterperiode in de loods komen te staan (indien losse benzinetank, dan deze uitnemen).
  • Losse benzinetanks moeten in de benzineopslag naast de werkplaats geborgen worden. 
  • Gasflessen mogen ook de loods niet in en moeten tijdens de winterberging in het gashok geplaatst worden (ook naast de werkplaats). 

Verder is het advies aan één ieder met gasflessen aan boord om de slangen periodiek te controleren én te vervangen.

Als WVA kunnen we met z’n allen niet voorzichtig genoeg zijn.

 

Werkzaterdag 17 september

Afgelopen zaterdag meldde zich weer een enthousiaste club mensen die samen de nodige werkzaamheden voor de WVA ter hand hebben genomen.
Op het programma stond het schoonmaken van het rijdend materieel. Zo werd o.a. de verf van de Manitou na een uitgebreide sopbeurt weer zichtbaar. Ook de credelcar is aangepakt en geheel gereinigd en geschuurd; klaar voor de verfbeurt.

credalcar-cut

 

Dit laatste is de dag erna door Marc Boers opgepakt; de credelcar staat nu in de grondverf en is klaar voor de aflakbeurt. Wie van de leden pakt deze uitdaging deze week op? Neem daartoe contract op met de Havencommissaris.

In de middag van deze werkzaterdag klaarde het weer op en werd ook de botenlift verfklaar gemaakt. D.w.z. tot op zo'n 2 meter hoogte; het bovendeel doen we een andere keer want daar moet een steiger bij komen.

travelift-cut

Niet onvermeld mag blijven dat de all rounders Mieke en Allard Jaring het sanitair ook op die zaterdag van onder tot boven hebben geschrobd en gesopt!

Het was een leuke dag met veel kameraadschap; allen bedankt voor de inzet!

Hellingen

Van diverse kanten bereikt ons de vraag of het voor nieuwe leden (of leden met weinig ervaring) ook mogelijk is om deel te nemen aan de hellingdagen. Dat is zeker mogelijk!

Hulp is altijd welkom, ook zonder echter ervaring. 

Dus schroom niet en schrijft u zich in via Mijn WVA.

 

WVA Agenda

cooking

Wist u dat ...

Alle Nieuwsflitsen terug te vinden zijn op onze site ..? Klik hier voor het overzicht.

Heeft u zelf een leuk nieuwsbericht? Of wilt u af en toe bijdragen met een stukje over een leuke vaartocht, tips over uw boot (winterklaar maken) of ander (lokaal) nieuws? Meld het de redactie van de WVA.

 

En onthoud: "Samen helpen wij de WVA vooruit!" 

Was de informatie op deze pagina nuttig?