wvvavlag-gif Watersport Vereniging Amsterdam Lid van Watersportverbond Erepenning voor de WVA
wvvavlag-gif Watersport
Vereniging
Amsterdam
Erepenning voor de WVA

Nieuwsflits Redactie

Geplaatst op 19-08-2022  -  Categorie: Algemeen

wvavlaggroot

 

 

WVA - Nieuwsflits van de Redactie

 

 

 

Verslag reünie 13 augustus

Afgelopen zaterdag 13 augustus werd door Anja Papendorp, Co van de Heuvel en Ben Hoekstra de WVA-Reünie georganiseerd, het was als vanouds weer gezellig in ons Clubhuis!

Maar het was één van de warmste dagen van het jaar. Met meer dan 30 graden zaten de meeste mensen op het terras en werd er zelfs gezwommen.

terras-buiten

 

binnen2

 

Het was niet alleen een drukbezochte en gezellige reünie, achter de bar werkte Citta Terpstra, Petra Clement en Bas van de Berg in de hitte om voor verkoelende drankjes te zorgen.

Het zal geen verrassing zijn dat er veel fusten bier en koude wijn doorheen zijn gegaan. Maar gelukkig had Peter de Boer alles goed voorbereid en wist Cindy Vonk met barbonnetjes de doorstroming voor de gewilde drankjes te bevorderen. Goed geregeld!

Ondertussen zorgde Gerrie Suring op het terras voor de muzikale sfeer ...

suring-buiten

 

Maar Gerrie blijkt van alle markten thuis te zijn en zelfs achter de bar blijkt hij een groot talent:

suring-tap1 suring-tap2 suring-tap3
1) Voorzichtig tappen ... 2) Even nakijken ... 3) Gelukt ... dus Proost!

Hebben we nu een tappende musicus of een muzikale tapper? 😊

Verder werd er een heerlijk buffet geserveerd dat iedereen zich goed liet smaken.

buffet

Iedereen dank voor de hulp en inzet en tot het volgende feestje!

 

Havenvlet

Woensdag 8 augustus heeft ons kersvers lid Loyd Pinas onze havenvlet in een mooie blauwe kleur geschilderd. Loyd wilde graag aan het Verenigingswerk deelnemen maar de geboden tijdstippen kwamen niet uit. ‘Niet getreurd’ dacht onze Loyd en hij heeft gewoon onze Havenmeester gebeld en gevraagd of er een klus beschikbaar was. Op dat moment moest onze Havenvlet broodnodig geschilderd worden.

Het is een flinke klus geweest: Na het ontstoffen, ontvetten en opschuren kon de blauwe kwast gebruikt worden. De vlet ziet er nu weer glimmend blauw uit aan de buitenkant.

havenvlt

We zoeken nu nog leden die zich willen inzetten om de binnenkant van onze havenvlet te schilderen. Neem contact op met de Havenmeester of Havencommissaris.

Loyd, super gedaan en heel veel dank!

 

Inbreng van de WVA-jeugd

In de afgelopen periode is er bij de jeugd weer een aantal mooie dingen gebeurd. Beginnend bij de vrijdagavonden met voldoende wind om jong en oud te laten zeilen.

Zo ook in de nieuwste boot Chiron, eerder de Molshoop van de familie Mol. De familie heeft de boot geschonken aan de haven. Na een opfrisbeurt door Jan van Nieuwenhuizen kon deze te water. En kon er voor het eerst mee worden gezeild. “Hij zeilt prachtig over het nieuwe meer”, klonk er enthousiast vanuit het 'WVA rescue team'.

chiron

Dit brengt ons direct bij het volgende punt. De afgelopen periode is er bij onze buren van de Schinkel weer een rescue-cursus gehouden voor de ASK (WV Amsterdam, Schinkel en Koenen). Namens de WVA waren hier twee jeugdleden bij betrokken, Chloë Holdway en Jennifer de Rooij. Er werd geoefend door boten om te slaan en drenkeling te spelen.

omslaan

Maar het belangrijkste hierbij is dat de WVA-jeugdafdeling een nieuwe rescuer heeft in de persoon van Naofal El Ftouh. Afgelopen winter heeft Naofal hiervoor zijn vaarbewijs gehaald en deze zomer stond in het teken van het behalen van de rescue-papieren. Gefeliciteerd Naofal!

nao

Wij kijken uit naar de tweede helft van het seizoen!

 

WVA-redactie

De Nieuwsflitsen van de Havencommissaris, Voorzitter en ALV-info etc. worden meestal door de WVA-redactie opgemaakt en gepubliceerd. Maar soms heeft de WVA-redactie ook eigen berichtgeving, zoals deze special. Daartoe is een speciaal emailadres in het leven geroepen: redactie@wvamsterdam.info. De belangrijkste en leukste Nieuwsflitsen publiceert de redactie altijd op de homepage van onze site. Klik hier voor de verzameling Nieuwsflitsen.

Heeft u ook een bericht dat u graag met de leden wilt delen, of leuke foto's? Of heeft u een mooie vaartocht gemaakt? Meld het de WVA-redactie en wij plaatsen dit in de Nieuwsflits. 

En onthoud: "Samen helpen wij de WVA vooruit!" 

Was de informatie op deze pagina nuttig?