wvvavlag-gif Watersport Vereniging Amsterdam Lid van Watersportverbond Erepenning voor de WVA
wvvavlag-gif Watersport
Vereniging
Amsterdam
Erepenning voor de WVA

BBQ, Bootkappen reinigen en Verdi-Nieuws

Geplaatst op 24-07-2023  -  Categorie: Algemeen

wvavlaggroot

 

 

WVA - Nieuwsflits van de Havencommissaris

 

 

 

Gezeligge BBQ

 

Het was afgelopen vrijdag een zeer gezellige avond met een uiterst geslaagde BBQ. Het was leuk te zien dat er niet alleen oude getrouwen aanwezig waren, maar ook leden die nog maar kort lid van onze mooie vereniging zijn. Er hadden zich zo’n 40 mensen opgegeven.

 

Iedereen die aanwezig was, had zelf vlees enz. voor de BBQ meegenomen en men kon z’n eigen stukje vlees/vega braden. Nu ja … stukje vlees … Jaap Hopman had zo’n groot stuk vlees meegenomen (te verdelen hoor) dat dit meer weg had van een halve koe; het was wel erg lekker!

 

bbq2023-2

 

Er stonden wel vier stuks BBQ opgesteld zodat niemand hoefde te wachten. Cindy en Lenny hadden zich echt uitgesloofd en hadden de hele dag in de keuken gestaan om salades van uitéénlopende soort te fabriceren. Eerst boodschappen doen voor alle ingrediënten, dan samenstellen, maken en opdienen; een hele dag noeste arbeid maar ze hadden wel eer van hun werk; alles ging schoon op. 

  

bbq2023-1

 

Het was erg lekker dames; hulde voor jullie inzet! 

 

 

suring-tap4

 

De bar werd op deskundige wijze bezet door eerst Peter en later bijgestaan door Citta; top gedaan, want er moet iemand het hoofd koel houden, nietwaar? Het was een avond waar je nog eens wat hoort.

 

Zo vertelde onze eigen rasmuzikant Gerry Suring dat hij zijn hele leven al in de muziek gezeten heeft en veel opgetreden heeft met o.a. Lee Towers en Ben Cramer. Hij is er weliswaar geen miljonair mee geworden, maar heeft wel een rijke herinnering aan zijn mooie carrière. 

 

Vera van den Broek vertelde dat zij eigenlijke drie weken met de eigen boot zouden gaan varen maar dat er een andere optie langskwam waardoor het een luxe 3 weekse cruise naar de Noordse Wateren is geworden. Ja, die Bart is kapitein op een rondvaartboot dus die kan het varen niet loslaten, ook in zijn vakantie niet. 

Kangdi en Ivana kwamen wat later want die hadden met hun jacht nog een dagtrip richting Abcoude gemaakt; de hond én moeder waren ook gezellig mee.

Al met al en zeer geslaagde en geanimeerde avond waarbij één ieder met een goed gevuld buikje huiswaarts keerde! 

 

Ramen & bootkappen

In de haven liggen meerdere boten waarvan de ruitjes tot de vergane glorie behoren. Door de kerosine van overvliegende vliegtuigen wordt het materiaal van de ramen aangetast, waardoor de ramen uiteindelijk bruin uitslaan en er geen zicht meer is.

 

Beslagen ruiten vervangen
Wij hebben een gesprek gehad met Paulien van Anker Stoffering/ Zeilmakerij die vlakbij de haven op het Tjotterspad 7 is gevestigd. Zij kan tegen een redelijk tarief beslagen ruiten van uw boot vervangen. Na gemaakte afspraak kan dit ook in één dag gebeuren, zodat u snel weer mooie doorzichtige ruiten hebt. Telefoonnummer 06-21 88 33 56.

 

Kappen reinigen
Verder attenderen wij u op Car-shipcleaning op de Amstelveenseweg 702.
Dit bedrijf heeft uitstekende resultaten in het reinigen en impregneren van bootkappen tegen een redelijke prijs. 

shipcleaning2

 

Na een behandeling kan uw bootkap er weer jaren tegen! Telefoonnummer 020-6423560 of e-mail info@car-shipcleaning.nl / https://www.car-shipcleaning.nl

 

 

Verdi Project

Er is het nodige nieuws verschenen m.b.t. het Verdi project. Er wordt onder meer een (tijdelijke) tramloods gebouwd aan de Jachthavenweg.

verdi3

 

Op onze site onder Plan Verdi (zie WVA Menu onder Haveninfo) is het laatste nieuws over de tramloods en IJsbaanpad te vinden.

IT-diensten heeft voor het gemak ook de plaatsten op Google Maps toegevoegd. 

 

Bas van de Berg
IT-diensten WVA 

Was de informatie op deze pagina nuttig?