wvalogo Watersport Vereniging Amsterdam Lid van Watersportverbond Erepenning voor de WVA
Watersport Vereniging Amsterdam Watersport
Vereniging
Amsterdam
Erepenning voor de WVA

Havenzaken, Camera-systeem, Verkeershinder en Jeudzeilen

Geplaatst op 18-04-2022  -  Categorie: Algemeen

wvavlaggroot

 

 

WVA - Nieuwsflits van de Havencommissaris

 

 

Deze week bij de WVA 

Deze week was het prachtig mooi weer. Dus onder goede omstandigheden is het Jeugdzeilen deze week weer van start gegaan. U treft in deze nieuwsflits ook een verslag aan van de Jeugdcommissie m.b.t. hun activiteiten.

Algemene havenwerkzaamheden

Ons Superduo ‘Jaap en Cockie’ is bezig om het plankier voor de ark te vervangen. Het wordt daar weer prachtig recht zodat de leden van de WVA niet meer bang hoeven te zijn om te struikelen. Het nieuwe hout is lang onderweg geweest en er was zelfs een aangekondigde melding van de leverancier dat het hout, onderweg vanaf de boot, nog aan derden verkocht zou kunnen worden…. Maar gelukkig is dit niet gebeurd en is het hout na ‘even wachten’ geleverd. Wij zij blij met Jaap en Cockie die deze taak op zich genomen hebben!

Eén van de grote banden van de botenlift was lek. Weliswaar waren de banden bij de laatste keuring nog goedgekeurd, maar nu bleek dat deze in zodanige staat verkeerde, dat vervanging noodzakelijk was. Het was nog niet zo simpel om gelijkwaardige banden te vinden; er waren er nog maar vier in Nederland. Die hebben we dan maar gelijk alle vier opgekocht opdat alle vier de banden vervangen konden worden en we weer klaar zijn voor de toekomst!

 

 

Camera systeem

camera

 

 

 

 

 

 

 

 

Het nieuwe camera systeem functioneert naar behoren. Er waren een paar meldingen van kentekens die nog niet goed ingeregeld waren, maar dat is inmiddels verholpen.

Verder adviseren wij de leden om bij het oprijden van het terrein echt voor het rode stoplicht te stoppen en niet achter een andere auto aan te rijden omdat het system in die situatie niet weet dat u binnen bent; dan komt u er bij uitrijden ook niet meer uit….!!

Belangrijke data 

  • 20 april Algemene Leden Vergadering om 19.30 uur. 
  • 23 april Opening Vaarseizoen om 12.00 uur; u kunt zich nog opgeven via ‘Mijn WVA’.
  • 24 april ASK wedstrijden. Meer informatie daarover treft u hier aan.

Grote Verkeershinder Zuidkant Amsterdam Zuid-As, richting Utrecht

traffic

 

Wij werden nu al geïnformeerd dat tussen 22 juli en 3 augustus, de A4 en A10 Zuid in 1 richting afgesloten zal zijn van knooppunt Badhoevedorp tot oprit S109 (RAI) vanwege grootschalige werkzaamheden aan station Amsterdam Zuid. Verkeer wordt omgeleid vanaf knooppunt Badhoevedorp via de A9 en de A5.

Lees er hier meer over op de site van Rijkswaterstaat.

 

Jeugdzeilen weer van start.

Met de jeugd-poetsdag is ons zeilseizoen weer van start gegaan, zeg maar het hellingen voor de jeugd. De boten worden uit de opslag gehaald, gepoetst en gecontroleerd op volledigheid.

werkenhaven18apr22

Onze jeugdleden krijgen op die dag hun boot voor dit jaar toegewezen en zijn daar de rest van het jaar verantwoordelijk voor. We hebben de beschikking over 8 lasers en 9 optimisten. Voor de begeleiding bij de lessen hebben we 3 snelle rescueboten.

Bij de jeugdcommissie werken we met een lessysteem: Op de vrijdagavond is het zes uur verzamelen; de boten worden dan opgetuigd, gevolgd door uitleg over de les van die dag en om half zeven gaan we het water op. Voor de begeleiding hebben we de beschikking over een groep vrijwilligers.

Er is nog ruimte voor nieuwe leden, zowel in de optimist als in de laserboten. Je kunt al meedoen vanaf je 7e jaar en als je in het bezit bent van zwemdiploma A en B. Meer informatie tref je hier aan of kom gewoon langs op de vrijdagavond.

Ook als je mee wilt helpen bij het jeugdzeilen ben je meer dan welkom,

de Jeugdcommissie,
jeugdcommissie@wvamsterdam.info 

 

En onthoud: "Samen helpen wij de WVA vooruit!"

  

Was deze informatie nuttig?