wvvavlag-gif Watersport Vereniging Amsterdam Lid van Watersportverbond Erepenning voor de WVA
wvvavlag-gif Watersport
Vereniging
Amsterdam
Erepenning voor de WVA

Veel werk verzet bij de WVA

Geplaatst op 05-07-2023  -  Categorie: Algemeen

wvavlaggroot

 

 

WVA - Nieuwsflits van de Havencommissaris

 

 

 

 

Vorige maand bij de WVA

 

De Romneyloods ziet er weer prachtig uit! Het was een hele klus, méér dan eerst werd ingeschat, maar het resultaat mag er zijn! Complimenten heren Jonker, Hopman en Roelvink! 

 

Het jeugdhonk is geschilderd door Martijn Pool; de toegangsdeuren naar de loods zijn weer mooi groen waar Arthur Snel voor getekend heeft.

working-vector 2

 

Actueel is nu het verven van de bokken; hier is vorige week een begin mee gemaakt door Xanne Root.

 

Zij heeft in haar ééntje een dag van 09.00 tot 18.00 uur ’s avonds 10 bokken gereinigd, geschuurd en in de ontroester gezet; Chapeau 😊! Nu moet het nog afgeschilderd worden waarna de volgende tien op het programma staan. Wie volgt Xanne op?

 

 

Botenlift

 

Onze botenlift is nu voorzien van een elektromotor i.p.v. de oude dieselmotor. Op initiatief van de havenmeester is dit een “projectje” tussendoor geworden, wat zeker een succes is. Frits Wijnker heeft het technische deel voor zijn rekening genomen. Zelfs de fabrikant van de botenlift wil komen kijken hoe dit werkt; goed gedaan Maarten!

 

 

Groen

 

De WVA wil erg graag mooie gazons en getrimde grasranden hebben. Zoals eerder is gemeld, groeit en bloeit er nu van alles en heeft het groen wekelijks onderhoud nodig.

wilgen-snoeien 2

 

De participatie van de leden kan wat steviger op dit punt ; u kunt inschrijven via Mijn WVA of contact opnemen met de havenmeester (zie hieronder). Wij laten de havenmeester met dit mooie weer toch niet in de kou staan? 

 

Afval

 

Het afvoeren van afval kost ons als vereniging veel geld; het wordt ook steeds duurder. Regelmatig worden er in de afvalcontainers zaken aangetroffen die niet te matchen zijn met het normale gebruik van een boot. 

 

Hoe kan het dat er onlangs 10 dezelfde blauwe zakken met afval in de container lagen? Dat is geen afval van een boottochtje op de Nieuwe Meer.

container 2

 

Denkt u met ons mee dat er alleen afval van de boot in de container belandt en geen andere zaken zoals vloerkleden, tuinmeubilair etc.?

 

 

Er worden ook afvalzakken in de glasbak aangetroffen en glas in de afvalcontainers; graag uw aandacht voor het scheiden van afval! 

 

Parkeren op het parkeerterrein

 

Wellicht hebt u het al vernomen; vanaf 3 juli moet er ook op zaterdag op het parkeerterrein vóór de haven betaald worden. Zondag is het vrij parkeren. Klik hier voor actuele parkeertarieven.

 

Parkeren op de haven

 

De instellingen van het hek zijn sinds deze week gewijzigd waardoor het niet meer mogelijk is om het hek op simpele wijze geheel open te zetten. Een foefje dat niet de bedoeling is, maar kennelijk bij veel leden bekend was.

carpark 2

 

Parkeren op de haven is toegestaan voor geregistreerde kentekens. Dit i.v.m. de veiligheid van ons allemaal om geen onbekenden toegang tot de haven te verschaffen.

Helaas is het wel voorgekomen dat iemand een bekende met de auto binnenliet (zonder kenteken herkenning) die er dan vervolgens laat op de avond niet meer af kon. Kon de havenmeester opdraven om het hek open te doen ...

 

Waar onze havenmeester een hardwerkende persoon is die zijn slaap nodig heeft, hebben wij vanuit het bestuur geïnstrueerd om een “insluiper” dan maar tot de volgende ochtend te laten staan. 

 

 

Het verzoek aan één ieder om geen auto’s zonder geregistreerd kenteken binnen te laten.

 

Nieuws van ons Clubhuis

 

bbq

 

 

Oproepjes

 

Kijk regelmatig bij de oproepjes van leden (alleen voor leden dus inloggen). Op dit moment staat er een motorbootje te koop.

 

image4

 

Heeft u ook een vraag of oproep aan andere leden? Stuur een korte mail aan IT-diensten@wvamsterdam.info en uw oproep wordt geplaatst. 

 

En onthoud: "Samen helpen wij de WVA vooruit!" 

Was de informatie op deze pagina nuttig?