wvvavlag-gif Watersport Vereniging Amsterdam Lid van Watersportverbond Erepenning voor de WVA
wvvavlag-gif Watersport
Vereniging
Amsterdam
Erepenning voor de WVA

Werkzaterdag 13 mei 2023

Geplaatst op 15-05-2023  -  Categorie: Algemeen

wvavlaggroot

 

 

WVA - Nieuwsflits van de Havencommissaris

 

 

 

Deze week bij de WVA

Ongetwijfeld weet u dat wij in ons clubhuis een biljart hebben staan. Zo’n  mooie oude houten tafel met een prachtig groen vilten doek erop waarop vooral voorheen veel ‘3 over rood gespeeld’ werd. De laatste tijd gebeurt dat minder. Een geruim aantal jaren geleden stonden er ook drie van die biljarttafels  bij de oer-Loetje in Amsterdam aan de Johannes Vermeerstraat. Daar werd toen nog echt biljart gespeeld. Echter in de jaren 80 vond Loetje toen al dat met zijn biefstukken meer verdiend kon worden dan met biljarten, dus daarom zijn de tafels toen ook verdwenen en is Loetje verveelvoudigd. Lekkere biefstukken (en ze hebben tegenwoordig ook goede vegetarische biefstukken!). Maar we dwalen af want het gaat hier natuurlijk om de WVA en niet om Loetje. 

teams4-gardening

Afgelopen zaterdag was er weer een werkzaterdag en is er door de aanwezige leden onder andere bij het groen gewerkt. Welnu, onze eigen biljarttafel kan wel verkocht worden want nadat twee leden met groene vingers met het gras klaar waren, was dit nog mooier en strakker dan het gras van Wimbledon. Je zou er zo op kunnen biljarten. Het is nu weer een uiterst strak gazon (voor zo lang het duurt, want het gras blijft groeien … ) dus het behoeft wel elke week aandacht en onderhoud.
Het was verder ook een zeer productieve zaterdag waarbij o.a. de starttoren is schoongemaakt, de loods is geheel en al opgeruimd en aan kant gemaakt; ook is de opslagplaats naast de werkplaats grandioos opgeruimd. Daarna was er nog tijd om het milieu hok op te ruimen.

werkza13mei2023

 

Zoals gezegd, het was een uiterst productieve dag en alle leden die aanwezig waren: dank voor de inzet!

En oh ja, bijna nog vergeten: onze Bilan Davran heeft nieuwe planken in de schoonmaakkast gemaakt; dit stond bij hem al wat langer op het programma maar het is dan nu uitgevoerd; klasse 👍!

Zaterdag 27 Mei is er een nieuwe werkdag en dus een mogelijkheid om mee te doen voor alle leden die nog geen bijdrage hebben geleverd en die graag samen een dagje willen komen werken. Gezellig! 

Wilt u inschrijven, dan kan dat hier

 

Schilderen

Voor dit jaar staat er een aantal grotere en kleinere schilderklussen op het programma. Eigenlijk is dit jaar 2023 ‘Schilderjaar’. Het was een beetje wachten op  droog weer, maar deze zondag heeft Marc Boers de aftrap verzorgd. Hij heeft de toegangsdeuren van het clubhuis onder handen genomen en opnieuw geschilderd. De kleur is nu prachtig Amsterdams Groen, oftewel 'Grachten Groen'. Dit om natuurlijk een beetje affiniteit met de ons omringende Amsterdamse Wateren te houden.

working-vector

 

Mijn oma zaliger zei altijd “op zondagswerk daar rust geen zegen”, maar het blijkt wel dat dit gezegde inmiddels achterhaald is, want het werk van Marc is gewoon hartstikke mooi geworden. Voor de echte finishing touch moet het nog een tweede keer, maar dat komt goed heeft Marc al gezegd.
Voor volgende week staat de schilderklus van de botenlift door Hendry Nap op het programma

 


Vuilwater installatie

Onze vuilwater installatie was al geruime tijd buiten gebruik. Onderdelen bleken moeilijk verkrijgbaar.
Uiteindelijk heeft Jaap Hopman het apparaat aan de praat gekregen en zou deze nu weer operationeel moeten zijn. Ook Paul Melchers heeft hier een bijdrage aan geleverd. Als u de vuilwater installatie zou willen gebruiken, kan dit via de havenmeester. Aan het gebruik zijn bescheiden beskosten verbonden, ook via de havenmeester af te rekenen.

 

Nieuwe kandidaat-leden

Inmiddels zijn de volgende kandidaat-leden tot onze vereniging toegelaten:

  • De heer A.Berends, lidnmmer 202307, Mototboot Freedom
  • De heer A. Bos, lidnummer 202312, Aluminium sloep
  • De heer A.W.W. van Wijk, lidnummer 202310, motorboot Earl Grey
  • De heer A.R. Surink, lidnummer 202309, sloep Salvator
  • De heer E. Seen, lidnummer 202311, sloep Salvator
  • H. Bouter, jeugdlid

Van harte welkom bij onze vereniging !

 

 

En onthoud: "Samen helpen wij de WVA vooruit!"

  

Was de informatie op deze pagina nuttig?