wvvavlag-gif Watersport Vereniging Amsterdam Lid van Watersportverbond Erepenning voor de WVA
wvvavlag-gif Watersport
Vereniging
Amsterdam
Erepenning voor de WVA

Werkzaterdag 28 jan 2023

Geplaatst op 29-01-2023  -  Categorie: Algemeen

wvavlaggroot

 

 

WVA - Nieuwsflits van de Havencommissaris

 

 

Zaterdag 28 januari was al langer geleden gepland om de tegels langs het water rond het clubhuis te verwijderen. De tegels verzakken elk jaar weer en zullen vervangen gaan worden voor beton.

Het is in dit jaargetijde altijd weer afwachten wat voor weer het is;  maar de planning is gemaakt en het gaat dus gewoon door, weer of geen weer.

tegelen-clubhuis

tegelen-asteiger

Het was afgelopen zaterdag wel een tikje koud, maar wel met een strakblauwe lucht en een zonnetje waar ook de eigenaren van zonnepanelen blij van worden. Welnu, blij waren wij ook met de opkomst van de leden die kwamen helpen; een man of tien waren aanwezig ( geen dames …).

tegelen-loods

De donderdag ervóór was er in klein comité al het nodige voorwerk gedaan, maar deze zaterdag werd de ‘finishing touch’ gegeven: Tegels eruit halen, kruien, in de container dumpen en daarna zand scheppen om ruimte te maken voor het beton.

werk-loods

tegels-container

Er waren enkele aanwezigen die zelf aangaven iets te zwaar te zijn en dat deze exercitie hen goed van pas kwam om wat overtollig vet kwijt te raken. Helaas voor hen werd het verlies aan calorieën weer tenietgedaan door de lunch. Een uitstekende zelfgemaakte kippensoep met broodjes kroket en frikadel van onze eigen Beton Meester Ben Hoekstra.

Het nieuws van onze actie had zich al kennelijk zelfs over onze landsgrenzen verspreid, want ook onze Boudewijn Papendorp meldde zich vanuit Spanje om te helpen met de catering.

Met gebroken ruggen en stijve spieren gingen onze noeste werkers weer huiswaarts, maar wel met een zeer goed gevoel dat zij de WVA weer een stapje verder op de goede weg geholpen hadden.

Bedankt voor de inzet mannen!

tegelen-asteigerclose

Het vervolg is nu wapening aanbrengen en later beton storten;  dit wordt in de maand februari vervolgd.

Ook onze good old Wim Tenge was op de haven en meldde zich bij de lunch. Hij liet een clubblad uit 1957 (!) zien waarin hij zelf als bestuurder vermeld was …. Veel van onze leden moesten toen nog geboren worden. Niet te geloven.

Verder liet Louise van de Kar een beetje teleurgesteld weten dat er onvoldoende animo is om haar leuke blauwe bootje Jacky over te nemen. En het is toch zo’n leuk bootje ….

De Familie Dirkzwager is bezig om het hout van de bar in het clubhuis te schuren en opnieuw te beitsen en te lakken. Wij zijn benieuwd of dit vóór 5 februari gereed is; een uitdaging.

 

Als laatste sluiten wij af met de afdeling Lief en Leed.

Ons werd de geboorte gemeld van Stijn Anton, de pasgeboren zoon van onze voormalige Voorzitter Rainier van Rietschoten. De geboortekaart is te zien via deze link.

Rainier en Ingeborg: van harte gefeliciteerd !!

 

En onthoud: "Samen helpen wij de WVA vooruit!" 

Was de informatie op deze pagina nuttig?