wvvavlag-gif Watersport Vereniging Amsterdam Lid van Watersportverbond Erepenning voor de WVA
wvvavlag-gif Watersport
Vereniging
Amsterdam
Erepenning voor de WVA

Werkzaterdag 12 maart 2023

Geplaatst op 11-03-2023  -  Categorie: Algemeen

wvavlaggroot

 

 

WVA - Nieuwsflits van de Havencommissaris

 

 

Wat gebeurt er allemaal bij de WVA?

Er gebeurt meer dan u denkt.


Terwijl menigeen zo richting halverwege maart de lente al in het hoofd heeft, was het de afgelopen dagen bar en boos met natte sneeuw en zelfs vorst; voetbalwedstrijden waren vrijdagavond en zaterdag afgelast.

working-vector

Maar afgelopen zaterdag was er een werkdag gepland, dus die ging gewoon door. En laat het nou net die dag prachtig weer zijn; blauwe lucht en een zonnetje. 

 

Met een klein clubje leden zijn wij hard aan het werk geweest om onder andere de oude bestuurskamer in de hal op te ruimen alsmede de container die achter het clubhuis staat. Onze havenmeester Maarten had eerder van de week twee containers laten legen; maar die waren aan het einde van de dag weer geheel gevuld met overbodige ”troep” die in de loop der jaren verzameld was. container

 

Eigenlijk hebben de leden die er niet waren heel wat gemist want het was een fijne dag waarbij onder het genot van een broodje-bal de nodige ervaringen werden uitgewisseld. Zo hoorden wij dat Ferry van Schoonhoven - eigenaar van een mooie sloep - in de praktijk commandant is van het opleidingschip Urania van de Koninklijke Marine waarmee hij de wereldzeeën heeft overgezeild. Ja, dan is een sloepje toch wel bescheiden, nietwaar?

Ook Kangdi Zhu en Ivana waren er; wij waren in goede handen want Ivana is triage expert en verleent eerste hulp bij ernstige ongevallen enzovoorts (die hebben zich gelukkig deze dag niet voorgedaan).

 

Niet onvermeld mag blijven dat Jan Willem Portengen de dag vóór deze zaterdag terugkeerde van een welverdiende vakantie in Zuid-Afrika en toch gewoon om 8.00 uur present was om de WVA weer een stapje verder op weg te helpen.
Het was een productieve dag; allen bedankt voor de inzet!
teams8-handyman4

 

Ondertussen had Oscar den Hartog onze houten zitbank uit 1934 weer een keer in de lak gezet en is de familie Dirkzwager nog steeds bezig met het lakken van de barrand; het is nog niet af, maar het wordt wel mooi.


Aankomende vrijdag gaat ons elektra-team verder met de installatie van led-verlichting op de haven. Wij hebben geïnvesteerd in zuinige en nieuwe buitenverlichting o.a. in de Smeekes hoek.

teams8-elektra

 

Steigers spuiten
Ja, die oproep hebt u eerder gezien: steigers spuiten. Maar dat behoort vanaf nu tot het verleden. Wij hebben geïnvesteerd in een hele mooie Kärcher borstelmachine die wij zaterdag uitgeprobeerd hebben. Deze is gekoppeld aan de waterslang (met pomp uit het havenwater) waardoor het vrij eenvoudig is om de steigers machinaal te borstelen. Het ziet er goed uit!
steigerspuiten

 

Schilderen
Zoals al eerder vermeld werd, zijn er het komende voorjaar diverse schilderklussen te doen. Het verheugt ons u te kunnen melden dat Hendry Nap zich beschikbaar heeft gesteld om de botenlift te schilderen; het onderste deel was al gedaan, maar het moeilijkste deel (de bovenkant) moet nog gebeuren. Verder heeft Happy Jonker het op zich genomen om de Romneyloods aan de buitenkant te schilderen. Ook dit is nog een hele klus want er moet eerst schoongemaakt worden, ontroesten, gronden en dan opnieuw verven. Wij zijn er van overtuigd dat dit heel mooi gaat worden. Wie volgt?

 

Hellingen
Vanaf 5 april gaan de boten het water in.

Paul van Leeuwen heeft zich bereid verklaard om de harde werkers van onze hellingploeg tijdens de hellingdagen van foerage te voorzien.
Fantastisch Paul; alleen daarvoor zou je al zin krijgen om mee te helpen!

hamburger

Onze Mieke Jaring is druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe clubhuis-seizoen waarbij de aftrap in het clubhuis op 26 maart zal zijn met het Lentefeestje.

 

lentefeestje26maart23

Er wordt ook een Pub quiz gehouden .. en .. de barrekening van het winnende Team verscheuren we!

Dus vergeet je niet in het schrijven voor het Lentefeestje via Mijn WVA

pubquiz

En onthoud: "Samen helpen wij de WVA vooruit!"

  

Was de informatie op deze pagina nuttig?