wvvavlag-gif Watersport Vereniging Amsterdam Lid van Watersportverbond Erepenning voor de WVA
wvvavlag-gif Watersport
Vereniging
Amsterdam
Erepenning voor de WVA

Verenigingswerk en Super Sunday

Geplaatst op 01-05-2023  -  Categorie: Algemeen

wvavlaggroot

 

 

WVA - Nieuwsflits van de Havencommissaris

 

 

 

Deze week bij de WVA

Eigenlijk gebeurt er elke week weer erg veel binnen onze mooie vereniging. Ja, het is een mooie vereniging met een mooie haven die er steeds beter uit gaat zien. U bent vast ook trots om lid te mogen zijn van deze watersportvereniging met z’n fraaie haven! Is het nu een vereniging met een haven of een haven waarbij ook nog een vereniging hoort? U mag het zeggen.

 

"Het voelt alsof jullie een haven voor en door de leden willen zijn.”

 

Vorige week hadden wij een ballotagegesprek met een nieuw potentieel lid die het volgende schreef:

“Niet alleen werd ik warm welkom geheten door de havenmeester, het viel mij op dat het gewoon een heel prettige haven is, en overkomt als een buurthaven en niet de pretenties heeft om de mooiste haven van Amsterdam te worden. Het voelt alsof jullie een haven voor en door de leden willen zijn.”

Het is natuurlijk een positieve tekst, maar … de pretentie om de mooiste haven van Amsterdam te worden, hebben wij zeker wel!

 

Er zijn veel mensen die vóór en achter de schermen een bijdrage leveren. Zo kunnen niet elke week de mensen van het schoonmaakteam genoemd worden.


teams6-cleaning

Maar het is toch leuk u te melden dat ons nieuwe lid Elly Groeneveld afgelopen zaterdag om acht uur ’s ochtends klaar stond om het sanitair te soppen.

 

Ook de familie Beumer is nieuw, maar ook die draaien hun hand niet om voor een schoonmaakbeurt van het door ons allen bevuilde sanitair.

 

Verslag Super Sunday

Afgelopen zondag was het een mooie dag met veel zon. Toch kwamen er nogal wat mensen naar het clubhuis om naar Max en zijn trawanten te kijken.

Daarna was er voor een ‘Klein doch Fijn’ gezelschap een Pubquiz georganiseerd welke gepresenteerd werd door onze eigen havenmeester Maarten die klaarblijkelijk van alle markten thuis is.

maartenquizmaster

Pubquiz "Haven" Master in actie met originele vragen!

 

Maarten is niet alleen meester op de haven maar is ook een meester in het presenteren. Weliswaar zonder glitterjasje maar met een stoere zonnebril.

De aanwezigen werden met moeilijke en ook een paar gemakkelijker vragen geconfronteerd.

terras1

Het Barteam met Mieke en Allard kon net op het nippertje de hoofdprijs wegkapen voor het Bestuursteam.

Jammer natuurlijk, maar de volgende keer zien wij elkaar weer in de Arena van de Pubquiz! Het was een leuke middag ?! 

terras2

Daarna kwam Ajax-PSV en dat was dan weer net iets minder leuk ... ☹

 

Beschermd natuurgebied

In ieder geval zijn twee boten van leden inmiddels door indringers in beslag genomen. Hieronder treft u de foto's aan waar het om gaat.

meerkoet1 . meerkoet2

 

Waar wij als WVA natuurlijk oog voor de natuur hebben, heeft uw Bestuur de boten van de betrokken leden tot beschermd natuurgebied verklaard. U zou het toch ook niet op uw geweten willen hebben om het ongeboren kuikentje van een kloeke moeder te vernietigen? Neen, dat kun je gewoon niet over je hart verkrijgen.

Het duurt maar 23 dagen voordat die eitjes uitgebroed zijn; het is zo om ...

Mocht uw jacht een zwemplateau hebben en wilt u de ongewenste broedplek het komende jaar voorkomen, dan adviseren wij om kippengaas te spannen. Voor nu is dat een beetje te laat.

 

 

Zeilen voor volwassenen

Binnen de WVA worden er zeillessen voor de jeugd georganiseerd. Nu doemt de vraag zich op of er ook onder de volwassen leden animo zou zijn om zeilend les te krijgen.

Er is hier niets over vastgelegd qua dag of tijd; het is eerst de vraag of er animo voor is. Mocht u interesse hebben, dan kunt u een mailtje sturen aan Maarten.kampschreur@kpnmail.nl

 

Werkzaterdagen

U weet wat we afgesproken hebben: (minimaal) 16 uur per jaar werk voor de WVA waarvan acht uur vóór 1 juli. Mede door uw inzet wordt onze haven steeds mooier en beter onderhouden!

U kunt op diverse fronten meedoen en dit op uw eigen tijd doen; de havenmeester ziet u graag komen.

Mocht u het gezelliger vinden om samen met anderen de handen uit de mouwen te steken dan organiseren wij speciaal voor u een werkzaterdag op 13 mei a.s. Schrijf in via deze link.

teams5-havenmeester2

Omdat Nick Goodschild die 13de verhinderd is (zijn vrouw is jarig en dat vindt hij belangrijker dan de WVA ... ), organiseren wij op 27 mei nog zo’n gezellige werkdag; Nick is er dan in ieder geval wél bij.

U kunt zich inschrijven via “Mijn WVA” (gehele agenda ziet u hier).

 

Nieuws van de Clubhuis commissie

A.s. vrijdag 5 mei is de bar dicht, zondag 7 mei is de bar weer open.

 

En onthoud: "Samen helpen wij de WVA vooruit!" 

Was de informatie op deze pagina nuttig?