wvvavlag-gif Watersport Vereniging Amsterdam Lid van Watersportverbond Erepenning voor de WVA
wvvavlag-gif Watersport
Vereniging
Amsterdam
Erepenning voor de WVA

Opening Vaarseizoen 2022 (en veel meer artikelen)!

Geplaatst op 25-04-2022  -  Categorie: Algemeen

wvavlaggroot

 

 

WVA - Nieuwsflits

 

 

 

Beste leden van de WVA,

Het vaarseizoen is afgelopen weekend officieel geopend en er is veel informatie te delen in deze nieuwsflits. 

 

Verslag opening vaarseizoen

Afgelopen zaterdag 23 april is het Vaarseizoen 2022 feestelijk geopend bij de WVA. Zonder Corona-restricties was ons Clubhuis weer ouderwets open en was het terras weer helemaal vol.

Om 12:00 heeft onze kersverse Voorzitter Marc Brouwer, samen met Roeland Dragt, de WVA-vlag traditioneel gehesen. Onze vlag wappert tot het einde seizoen nu fier op het grasveld voor ons Clubhuis.

 

vlaghijsen-roeland

 

 

voorzitterloop

vlag

 

Klik hier om de video op ons WVA Youtube kanaal te zien van het hijssen van de WVA-vlag


voorzitter-woord

Daarna werd door onze Voorzitter aan een aantal nieuwe (kandidaat)leden (na een jaar wachten) de WVA Geuzenvlag uitgereikt en deze leden zijn nu officieel WVA-lid en in het bezit van onze zeer gewilde Geuzenvlag!

wvalogo4

Hierna is er door onze barteam Cindy en Peter een heerlijke lunch geserveerd met flinke hulp van Frank en Ed Donath en Petra Clement. Dank voor jullie goede Hulp J !

Omdat de WVA dit jaar de organisatie op zich heeft genomen, heeft onder leiding van onze Voorzitter Marc Brouwer het Admiraalvaren op de Nieuwe Meer plaatsgevonden: Om stipt 14:00 voeren schepen uit de WVA, Schinkel, en De Koenen (ASK) in colonne de Nieuwe Meer op om gezamenlijk het Vaarseizoen te openen. De schepen werden begeleid door de E-foilers.

Het was heerlijk om met goed weer, een warm zonnetje, allemaal weer in de boot te zijn om het seizoen gezamenlijk te openen!

admiraalvaren admiraal2 efoilen

Klik hier voor een video van het Admiraalvaren.

Klik hier voor de video van het E-foilen.

Daarna was het ouderwets gezellig in ons Clubhuis want er waren ook veel gezellige mensen van De Koenen en De Schinkel in ons clubhuis. Onder de muzikale begeleiding van onze eigen Gerrie Suring (en WVA lid!) was het weer een gezelligheid in ons Clubhuis zoals het even geleden was. Gerrie bedankt en iedereen Proost op het Nieuwe Vaarseizoen!

gerriesuring

ASK openingswedstrijd 2022

Ieder jaar, sinds 1934, wordt aan het begin en het einde van het watersportseizoen zeilwedstrijden gehouden tussen de drie watersportverenigingen aan de oostkant van het Nieuwe Meer; de ASK wedstrijden, waarbij ASK verwijst naar de beginletters van de verenigingen: Amsterdam, De Schinkel en De Koenen.
Dit jaar is De WVA verantwoordelijk voor de organisatie daarvan en op 24 april werd de openingswedstrijd gehouden. Er werd gevaren in de optimist- en vrijheidklasse. De dag begon met veel zon en een sterke oostenwind. 
Onze Optimist-deelnemers Thomas Kampschreur en Elias Giesing zijn het water opgegaan, maar toen zij zich aan de start meldden was de windkracht aangetrokken tot kracht 5 met windstoten tot 6 Bft, wat het voor hen onverantwoord maakte hun wedstrijd door te laten gaan. De vrijheidklasse ging wel door, er werden drie wedstrijden gezeild, gewonnen door Armand en Caroline Pruymboom van De Schinkel. Van harte gefeliciteerd!De dag werd afgesloten met een hapje en een drankje bij de prijsuitreiking, waarbij ook de jeugdleden werden gewaardeerd, dat zij ondanks de sterke wind toch het water op zijn gegaan.

jeugdleden winnaarsvk

Op 2 oktober 2022 organiseert de WVA de ASK sluitingswedstrijd, we hopen dan op een nog grotere deelname en mooi zeilweer. 

De jeugdcommissie

PS: jeugdleden van de WVA kunnen gratis de zeillessen op de vrijdagavond volgen. Bezoek onze site https://www.wvamsterdam.info/jeugdzeilen voor meer informatie. Wist u dat de WVA ook een een eigen website heeft? De link treft u aan op de WVA site.

Website WVA

De website van de WVA heeft wat subtiele veranderingen ondergaan. Met name als u met uw telefoon onze site bezoekt. Zo is het Menu aangepast met een scheiding tussen Haveninfo en WVA-Verenigingsinformatie en is de Bestuurspagina aangepast. Tevens treft u op onze site de (belangrijkste) Nieuwsflitsen aan.

Omdat de WVA veel meer gebruik gaat maken van onze site (inschrijven activiteiten) is ook MIJN WVA makkelijker zichtbaar in het Menu en uitgebreid. U kunt hier ook formulieren (en informatie) vinden om ligplaats-, onderhoud- en kentekenveranderingen door te geven.

Heeft u opmerkingen, foto’s, video’s of wilt u teksten en stukjes delen met andere leden?  Stuur uw reactie naar IT-diensten@wvamsterdam.info en natuurlijk plaatsen we uw reactie in een volgende Nieuwsflits.

WVA site: www.wvamsterdam.info 

Drietal naar ziekenhuis na incident met boot op de Nieuwe Meer

Helaas was het niet helemaal rustig op De Nieuwe Meer afgelopen weekend. AT5 meldde dit artikel.

Overigens is de WVA nauw betrokken bij handhaving van overlast op de Nieuwe Meer. Het is belangrijk dat de overlast gemeld wordt. Op onze site leest u hoe u een melding kunt maken.

Ook al wordt er niet altijd iets met de melding gedaan; een melding draagt er toe bij dat de Nieuwe Meer een hotspot is en blijft. Geen meldingen meer? Dan ook minder controle.

Binnenkort melden we u een update met het laatste overleg met andere havens en omwonenden.

 

Blauwalg

Namens Hoogheemraadschap van Rijnland melden wij u het volgende omtrent Blauwalg (lees er hier meer over).

Na de blauwalg-overlast van vorig jaar heeft Rijnland onderzoek gedaan naar de mogelijke oorzaak. Verschillende mogelijkheden zijn bekeken en geanalyseerd. Uit het onderzoek komt naar voren dat de ondiepere zones langs de oever onvoldoende worden gemengd door de nieuwe installatie.rijnland-logo

Klik hier voor een video-uitleg van Rijnland over de Menginstallatie in de Nieuwe Meer en hier ook m.b.t. de bellenbaan (aanrader).

 

In de diepere gedeeltes werd nauwelijks blauwalg aangetroffen, waaruit blijkt dat hier de menging voldoende was om vorming van drijflagen te voorkomen. Om de menging in de ondiepere zone te verbeteren zal het huidige systeem worden uitgebreid met een extra streng.

De werkzaamheden op het water worden de komende weken uitgevoerd. De capaciteit van de compressor aan het Jaagpad (oostelijk deel) is aanzienlijk verhoogd. De compressor aan de Oude Haagseweg (westelijk deel) wordt half april uitgebreid. Met deze uitbreiding werkt de installatie krachtiger dan vorig jaar. Tezamen met de extra steng wordt hiermee de menging sterk verbeterd.

Op basis van de ervaringen van komende zomer kijken we of verdere aanpassingen nodig zijn. 

 

 

En onthoud: "Samen helpen wij de WVA vooruit!"

  

Was de informatie op deze pagina nuttig?