wvvavlag-gif Watersport Vereniging Amsterdam Lid van Watersportverbond Erepenning voor de WVA
wvvavlag-gif Watersport
Vereniging
Amsterdam
Erepenning voor de WVA

Nieuws van de Havencommissaris

Geplaatst op 13-03-2021  -  Categorie: Test

 

Algemeen
Ook deze week zijn er weer de nodige stappen binnen de WVA gemaakt. Onze eigen Co is bezig om de nieuwe bokken te lassen en is momenteel zo ongeveer op de helft. Ga zo door Co!

za-20feb21-3

za-20feb21-1

De kademuur van de E-steiger is vernieuwd en met 140 zakken betonmortel voorzien van een hele nieuw betonrand; ziet er echt super solide uit!

Bij de E-Steiger zijn er nieuwe palen geslagen waarop de vingersteiger komen te rusten. Dit project gaat Douwe met hulp van o.a. Vincent de Grundt in de maand maart verder afronden. Het is bedoeling is dat dit vóór het nieuwe vaarseizoen gereed is.  Dan heeft de familie Dirkzwager zich ontfermd over het beitsen en lakken van de bar in het clubhuis.

 

We moesten er even op wachten (het clubhuis was toch nog niet open) maar dan heb je ook wat….Het is nog niet klaar, maar het ziet er nu al heel mooi uit en zou in het Amstel Hotel niet misstaan!

Ook niet onvermeld mag blijven dat onze twee hijsframes na het opknappen gekeurd zijn; dit is door een extern keuringsbedrijf gedaan. De beide frames zijn indertijd door eigen leden in elkaar gezet. Wij zijn trots u te kunnen melden dat beide frames het predicaat “Goedkeuring” hebben gekregen. Nu voldoet al ons materieel én het hijstuig aan de gestelde normen en zijn voor dit jaar 2021 goedgekeurd.

De komende zaterdagen in maart gaan we nog wat klussen oppakken. o.a. verven van het clubhuis binnen en nog wel meer wat naar voren komt.

Zin om mee te doen? Alle zaterdagen in maart een halve dag; 08.30 uur koffie en 09.00 uur start werkzaamheden. Omdat het Corona proof moet zijn, kunnen we niet met teveel mensen zijn.

Meldt u zich daarom s.v.p. eerst even aan bij havencommissaris@wvamsterdam.info


 

za-20feb21-5

Helling Team
Het was vandaag zaterdag 27 februari weer een mooie dag bij de WVA. Het was mooi weer, een zonnetje, 16 graden en uitzonderlijk zacht voor februari. Onder deze omstandigheden waren er zes leden van het hellingteam present om zich te bekwamen in het rijden en het gebruik van de botenlift, credelcar en de heftruck. Dit alles onder leiding van onze havenmeester Douwe.

Het was een inspirerende ochtend voor deze leden die er duidelijk plezier in hadden. Ook uw bestuur vond het leuk om deze betrokkenheid bij de leden te zien. Het is de bedoeling om dit de komende weekeinden in de hele maand maart door te zetten zodat er een verbreding van de know how opgebouwd wordt.

Het haventerrein is tijdens deze oefendagen niet toegankelijk voor auto’s. In het weekend is het gratis parkeren op het parkeerterrein vóór de ingang van de haven. Ga zo door mannen ( geen dames……..)!


za-20feb21-6 Hellen
Met het hellen wordt begonnen op dinsdag 6 april 2021. Zorg dat uw boot tegen die tijd klaar is om te water gelaten te worden. Uiteraard is de datum onder voorbehoud van gewijzigde omstandigheden.

za-20feb21-9-afval

 

Scheiden van afval
Zoals uit de bijgaande foto blijkt, is er nog wel wat verbeteren met het scheiden van afval. Papier en restafval worden in dezelfde container gedeponeerd; dat is niet de bedoeling! Dit kost de WVA gewoon geld omdat wij er op worden afgerekend.Op de containers is duidelijk vermeld waarvoor deze bestemd zijn. Ook het chemisch afval moet gescheiden worden aangeleverd en mag niet bij de restafval; dit kan zelfs boetes van de milieu dienst betekenen! Wij hebben een speciaal oliehok voor chemisch afval; onze havenmeester heeft de sleutel. Wij rekenen ook op uw medewerking in deze!

 


Doorgangsvignet varen in Amsterdam
Zoals vorige week al bekend gemaakt is, gaat de Gemeente Amsterdam dit vignet vanaf het komende vaarseizoen invoeren. Het vignet is nog niet verkrijgbaar; dit zou vanaf eind maart / begin april het geval zijn. Houdt u s.v.p. de site www.amsterdam.nl/varen in de gaten. Het vignet kost de pleziervaarder € 20,- en het vignet is gedurende 3 jaar – 4 jaar geldig.

 

En onthoud: "Samen helpen wij de WVA vooruit!"


Met vriendelijke groet,

Peter van der Mast
Havencommissaris WVA
havencommissaris@wvamsterdam.info

 

 

 

 

 

  

Was de informatie op deze pagina nuttig?