wvvavlag-gif Watersport Vereniging Amsterdam Lid van Watersportverbond Erepenning voor de WVA
wvvavlag-gif Watersport
Vereniging
Amsterdam
Erepenning voor de WVA

Afvoerleiding achter het clubhuis

Geplaatst op 07-09-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: IT-diensten

wvavlaggroot

 

 

WVA - Nieuwsflits van de Havencommissaris

 


Afvoerleiding achter het clubhuis

Bij de achterzijde van de keuken bevindt zich bij de containers aldaar een betegeld plaatsje dat bij regenval onder water komt te staan. Je staat dan zomaar tot je knieën in het water. Dit was al langer het geval, maar het was nog nooit aangepakt.


Het is ook een lastig punt, want waardoor wordt dit veroorzaakt ?

Vorige week zaterdag is een klein clubje leden gestart met het onderzoek. Onder leiding van Peter de Boer hebben Wilbert Nieuwendijk, Wim Kooning en uw vliegende reporter een ochtend staan graven om de verstopping te lokaliseren. Tja, waar moet je beginnen? Een verstopping kan overal zitten …….. Er werd op een logisch punt begonnen, maar dat bleek het natuurlijk niet te zijn ….. Afijn, aan het einde van de ochtend lag het hele terrein open en waren de ruggen stijf van het spitten maar geen verstopping gevonden …….. Wel een kapotte verbinding in een ondergrondse afvoerpijp, maar of dit nu het probleem veroorzaakte?

graafwek2graafwek3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peter de Boer is de volgende maandag in alle rust alleen doorgegaan en heeft het probleem uiteindelijk kunnen ontdekken: de afvoerpijp die onder het grasveld richting het milieupunt loopt, stopt dan zomaar net voor het tegelpad!
Zo’n drie jaar geleden is daar een nieuwe damwand geslagen en kennelijk is toen verzuimd om de afvoerleiding door de damwand te trekken. Een nare fout die ons veel werk heeft bezorgd, maar nu wel getraceerd is. We kunnen niet door de damwand boren, dus nu moeten we een nieuwe afvoerleiding ingraven richting de houten steiger van de jeugd.
Als er gravers kunnen opdraven om te helpen, laat het dan weten op het email adres havencommissaris@wvamsterdam.info.

graafwek1


Bokken om te verven

Meerdere enthousiast WVA-leden hebben zich opgegeven om de bokken te komen schilderen. Het zijn niet alleen de heren , neen ook de dames laten zich niet onbetuigd.

Zo hebben Kathleen Luikel en ons nieuwe WVA lid Merel Gerber een duidelijke bijdrage geleverd. Merel is lid sinds juni van dit jaar en draagt haar steentje bij: wij waarderen het zeer. Maar het is nog zeker niet klaar en er is nog meer dan genoeg schilderwerk. Er zijn nog ruim 15 bokken te gaan.
Doet u ook mee?

Wie komt er een dagje de starttoren afschilderen? Die staat in de grondverf en nu de finishing touch nog. Fijn als ook u komt helpen!

Meld u aan via havencommissaris@wvamsterdam.info

Alvast dank!

En onthoud: "Samen helpen wij de WVA vooruit!"

 

  

Was de informatie op deze pagina nuttig?