wvalogo Watersport Vereniging Amsterdam Lid van Watersportverbond Erepenning voor de WVA
Watersport Vereniging Amsterdam Watersport
Vereniging
Amsterdam
Erepenning voor de WVA

Hellen, ASK en Vaarbewijs

Geplaatst op 08-04-2022  -  Categorie: Algemeen

wvavlaggroot

 

 

WVA - Nieuwsflits van de Havencommissaris

 

Hellen afgesloten

Afgelopen vrijdag zijn de laatste boten te water gelaten. Donderdag stond er zo’n harde wind, dat het niet verantwoord was om die dag door te gaan. Ons helling Team heeft zich de hele week onder veelal koude en regenachtige omstandigheden van z’n beste kant laten zien. 

hellen622april

Ondanks deze slechtere omstandigheden waaronder veel wind, is het hellen schadevrij verlopen (op één krasje na, maar dat is inmiddels letterlijk en figuurlijk al weer recht gestreken).

Vermeldenswaardig is nog het feit dat één van onze dappere hellers een zodanig uiterst heldhaftige poging ondernam om één van de jachten op verantwoorde wijze vast te leggen, dat hij daardoor pardoes in het water belandde en kopje onderging! Gelukkig bracht een oude broek van de Havenmeester uitkomst en hebben wij bij de WVA een droger, dus viel het leed mee en was e.e.a. snel opgelost. 

Aan allen die bij het hellen geholpen hebben: Hulde en veel dank!

Advies aan onze leden: kijkt u zelf nog na of uw boot goed vastligt?

Hulp bij ASK wedstrijden op zondag 24 april

ask-wvaOp 24 april is de WVA gastheer voor de ASK-wedstrijden die samen met de Koenen en de Schinkel worden gehouden. De dag begint om 08.00 met de inschrijvingen; daarna beginnen de wedstrijden. Zeker met mooi weer belooft het een gezellige en drukke dag te worden

Voor deze dag zijn wij op zoek naar hulp achter de bar. De dag duurt van 8.00 tot ca. 18.00 uur. Wij denken aan zo’n drie mensen in de ochtend van 08.00 tot 13.00 uur en daarna vanaf 13.00 zo’n vier mensen in de middag tot 18.00.

Dit is dit uw eerste kans om mee te doen en uiteraard voldoet u hiermee aan uw werkplicht. Iedereen kan zich inschrijven via de website van de WVA onder het kopie Mijn WVA. Selecteer dan de ochtend- of de middagsessie om u in te schrijven.

Indien u wilt meedoen aan de ASK-wedstrijden kunt u zich inschrijven via deze link

Succesvolle cursus Vaarbewijs I en II

De Vaarbewijscursus is weer ten einde gekomen. Het was een bijzonder leuke groep om les te geven. Voor Vaarbewijs I moesten we af en toe improviseren, omdat we nog met de (toenmalige) coronaregels rekening moesten houden. We hebben 2 lesavonden achter de computer via MS Teams gehad en 2 lesavonden live in het clubhuis op een veilige 1 ½ meter afstand en alle andere op dat moment geldende coronaregels. 

vaarebewijs
Hoe zit het ook al weer? Groot gaat voor klein?

Voor Vaarbewijscursus I hadden zich 5 cursisten opgegeven en voor Vaarbewijscursus II waren dat er 3. Op dit moment zijn er van de 5 Vaarbewijs I cursisten, 3 geslaagd en 2 moeten nog examen doen. Voor Vaarbewijs II heeft al 1 cursist examen gedaan en heeft een Topprestatie neergezet (slechts 1 foutje, heel goed gedaan). Iedereen van harte gefeliciteerd en veel succes voor de 2 cursisten die binnenkort examen gaan doen! 

Kortom, het is weer een stukje veiliger in onze haven en we organiseren de cursus Vaarbewijs volgend jaar graag weer. Voor vragen hierover kunt u terecht bij Maarten Kampschreur via vaarbewijs@wvamsterdam.info.

En onthoud: "Samen helpen wij de WVA vooruit!"

  

Was deze informatie nuttig?