wvvavlag-gif Watersport Vereniging Amsterdam Lid van Watersportverbond Erepenning voor de WVA
wvvavlag-gif Watersport
Vereniging
Amsterdam
Erepenning voor de WVA

Regionaal nieuws, Elektrisch varen en het Doorvaartvignet

Geplaatst op 26-04-2022  -  Categorie: Algemeen

wvavlaggroot

 

 

WVA - Nieuwsflits 

 

 

 

In deze nieuwsflits veel aandacht voor Regionaal nieuws, Elektrisch varen en het Doorvaartvignet (dat houdt ons allen bezig) maar ook het laatste nieuws van de WVA.

Watersportverbond, laatste nieuws 

Graag melden wij u het laatste nieuws van het Watersportverbond Regioteam Noord-Holland Zuid. 

 • Er wordt gewerkt aan een nieuw verzekeringspakket voor verenigingen en leden. Binnenkort wordt daarover gecommuniceerd.
 • Er wordt ook gewerkt aan een informatiepakket over toiletlozing. Een aantal fabrikanten ontwikkelt een zuiveringsinstallatie voor aan boord. 

Binnenkort dus meer...

 

Verder regionaal nieuws

 • Door de verbreding van de A9 zal de Schipholbrug gedurende twee winters (2023/24 en 2024/25) niet worden bediend. Doorvaart tot 5,5 m hoogte blijft mogelijk.
 • Ook zal in deze periode waarschijnlijk het aquaduct van de A4 onder de Ringvaart gesloopt en herbouwd worden. Hiervoor wordt het vaarwater tijdens deze werkzaamheden tot de helft versmald.
 • Over de Westeinderscheg-plannen is nog geen nieuws te melden.
 • Rijkswaterstaat gaat een nieuwe centrale bedieningspost bouwen op het complex van de Oranjesluizen. Vanaf deze nieuwe post gaan vanaf 2027 alle bruggen van RWS in de regio op afstand bediend worden.

 

Elektrisch Varen

Elektrisch varen gaat alle WVA-leden raken aankomende drie jaar. Daarom heeft de WVA op onze site hier meer aandacht voor vrijgemaakt middels een speciale pagina voor Elektrisch varen. Ook in het menu treft u onder “Vereniging” deze pagina aan.


Tevens heeft de WVA een presentatie van het (lokale) Watersportverbond bijgewoond. Deze presentatie treft u eveneens op de pagina Elektrisch Varen aan..

pptemissieloos

 

Vragen die in de presentatie behandeld worden:

 • Hoe vaak moet je opladen?
 • Welke soorten accu's zijn er
 • Waar moet ik in Amsterdam emissieloos varen?
 • Hoeveel boten kan een haven opladen met 3 x 80 Ampère?

U treft in de presentatie ook een recent (vers van de pers) ontvangen kaartje aan waar het doorvaartvignet verplicht is. Er zijn nog veel onduidelijkheden en inconsistenties in de huidige plannen. Bijvoorbeeld wat zijn de plannen voor Weesp? Zijn rescueboten van het doorvaartvignet vrijgesteld (evenals boten van verhuurders buiten Amsterdam)? 

kaart-vignet

Vier infosheefts

2) Daarnaast is er op de WVA-site en viertal beknopte en interessante infosheets te vinden, met info over:

ev1

 • Welke elektrische vaartuigen zijn er beschikbaar en waar moet ik op letten? 
 • Hoe kies ik het juiste vermogen, de juiste motor en de juiste accu voor mijn elektrisch vaartuig?
 • Hoe werkt het laden van elektrische vaartuigen en waar kan ik laden? 
 • Hoeveel laadpunten heb ik nodig in de jachthaven en hoe organiseer ik dat?

 

Tot slot is dit Visiedocument opgesteld. Het document is vanwege de verschillende doelgroepen, opgedeeld in vier delen. 

U vindt dus alle informatiie over Doorvaartvignet en Elektrisch Varen op deze nieuwe sectie op onze site. Mocht er verder nieuws zijn dan zullen wij u in deze sectie verder berichten. 

 

WVA, Havenzaken

Met schaamrood op de kaken moet bekend worden dat Citta Terpstra in de voorgaande Nieuwsflits niet genoemd is als één van de leden die ook de hele dag bij de Opening van het Vaarseizoen geholpen heeft. Ze was als één van de eersten aanwezig en ging ook als één van de laatsten weg.


We kunnen natuurlijk niet spreken van Het Beste Paard van Stal, want dan doen we anderen te kort, maar Citta is zeker één van de Beste Paarden van Stal. Dus Citta, sorry, en hierbij alsnog zeer bedankt voor de inzet!

Indringers bij de WVA
Eerder deze week werden wij bij de WVA geconfronteerd met twee aparte indringers. Ondanks het nieuwe toegangscontrole-systeem hadden zij toch kans gezien om bij de WVA op het terrein binnen te dringen. Het waren zeer kleine, gedrongen, donkere types met een soort witte muts. Er was sprake van een agressieve houding.


Brutaal hebben zij bezit genomen van de boten van één van onze leden die de komende tijd niet meer uit kan varen…… Eigenlijk is de betreffende boot als het ware gekidnapt.


Gelukkig konden wij de daders wel op de camera vastleggen, dus alles is bij uw Bestuur bekend. Hieronder een foto van deze indringende types. Het blijken gelukkig deze twee meerkoeten te zijn ....

troep-3

 

Zwerfvuil op het haventerrein

Onze havenmeester is bezig met de Grote Voorjaarsschoonmaak van het terrein en kwam o.a. deze “boot” tegen. Mocht u dit als uw bezit herkennen dan kunt u zich nog snel bij de havenmeester melden; anders wordt deze “boot” weggegooid.


Voorts stuitte ons Groen Team op spullen die in de Pieter Smeekeshoek tegen het hek staan. Die staan daar al de hele winter; misschien dat schijn bedriegt, maar het lijkt vergane glorie. Ook deze spullen zullen zonder tegenbericht opgeruimd worden.

troep-2 troep1

En onthoud: "Samen helpen wij de WVA vooruit!"

  

Was de informatie op deze pagina nuttig?