wvvavlag-gif Watersport Vereniging Amsterdam Lid van Watersportverbond Erepenning voor de WVA
wvvavlag-gif Watersport
Vereniging
Amsterdam
Erepenning voor de WVA

Bestuur kookt voor leden - Verslag

Geplaatst op 02-10-2022  -  Categorie: Algemeen

wvavlaggroot

 

 

WVA - Nieuwsflits van de Havencommissaris

 

 

 

Bestuur kookt voor leden - Verslag

En opeens was het dan 1 oktober en was de aangekondigde avond “het Bestuur Kookt voor Leden“ een feit. We moesten er als Bestuur aan geloven. Sommige van onze leden hadden een traditioneel Captains Diner verwacht met kapucijners en spek.

 

3-keuken

2-keuken

Niets was minder waar! Onder bezielende leiding van onze keukenprinses Mieke Jaring werd een culinair zeer verantwoord drie-gangen menu in elkaar gesleuteld. Mieke zwaaide de scepter in de keuken waarbij de overige bestuursleden tot koksmaatjes waren gedegradeerd; klasse gedaan Mieke!

11-tafels

12-tafels

 

Er waren zo’n  20 leden aanwezig ; de WVA telt ca. 280 leden en wij kunnen wel stellen dat de 260 leden die er niet waren iets gemist hebben. (Overigens was uw Bestuur wel blij met deze opkomst, want nu was het nog - letterlijk - behapbaar).

Vanaf twee uur ’s middag stond uw Bestuur al in de keuken waarbij vooral bij de koksmaatjes het zweet op het op het voorhoofd stond. Groenten schoonmaken, voorgerecht maken, nagerecht maken, ingrediënten goed afwegen, kip braden, afwassen enz.  Het is weer eens wat anders 😊.  

“Het resultaat mocht er zijn!”, zo kregen wij na afloop van meerdere leden te horen.

13-tafels

14-tafels

9-tafels

8-tafels

 

 

Het Menu

Vooraf  werd een zalmtartaar geserveerd. Daarna kipsaté met diverse groenenten en krielaardappelen en als dessert een echte zelfgemaakte bavarois.

15-eten

14b-eten

16-eten

 

De sfeer was opperbest met Cindy en Peter achter de bar en uw Bestuur als bedienend personeel.

10-bar

 

 

video-tafels

Klik hier voor de video op het WVA-YouTube-kanaal

 

Meerdere aanwezigen kenden elkaar nog niet, maar aan het einde van de avond werden adressen en telefoonnummers uitgewisseld; zo geanimeerd was het. Je leert elkaar ook eens op een andere manier kennen.

Zo vertelde Simone Tenge dat zij de dag ervoor 53 jaar getrouwd was met haar Wim Tenge (ons WVA erelid!). Hun liefde voor elkaar én voor de boten was in hun verlovingstijd begonnen toen Wim een klein zeilbootje had bemachtigd. Volgens Wim waren ze in die tijd eens zo in het bootje aan het zoenen dat die toen bijna is omgeslagen … Afijn, daarna volgde een kleine Doerak en sinds heugenis hebben ze een 8 meter lange Doerak motorboot.

Het stel was dus recent 53 jaar getrouwd, maar desondanks (of dankzij!?) gingen ze deze zomer weer samen voor drie maanden met de boot weg naar Berlijn en daarachter gelegen natuurgebieden. Simone krijgt elk jaar  in februari alweer de kriebels om met de boot weg te gaan. Benieuwd waar het volgend jaar naar toe gaat.

6-keuken

Welnu, tot hier deze impressie van een leuke avond waarbij vooral uw Bestuur moe maar voldaan naar huis ging.

Van meerdere leden kregen wij het verzoek of dit een jaarlijks weerkerend evenement wordt.

Wij kunnen niets beloven, het zou kunnen, maar dan is voor het Bestuur wel te hopen dat die overige 260 leden die er niet bij waren dan niet ook de smaak te pakken zullen krijgen …

 

En onthoud: "Samen helpen wij de WVA vooruit!" 

Was de informatie op deze pagina nuttig?