wvvavlag-gif Watersport Vereniging Amsterdam Lid van Watersportverbond Erepenning voor de WVA
wvvavlag-gif Watersport
Vereniging
Amsterdam
Erepenning voor de WVA

 

Ledenstop (per 1 juni 2021)

Onze haven ligt vol. Mogelijk ontwaart u links en recht nog een lege box en doemt de gedachte op dat er nog lege plekken zijn. Dit is echter niet het geval. Alle boxen zijn in principe bezet.

Soms zijn er mensen met de boot op vakantie of wordt er onderhoud  gepleegd o.i.d. waardoor een box leeg is.

Momenteel is er een wachtlijst voor ca. 15 boten.

Zeer geregeld krijgen wij aanvragen van mensen die graag lid van onze vereniging willen worden. De achtergrond is natuurlijk de verkrijging van een ligplaats.Wij kunnen wel nieuwe leden accepteren, maar als er dan vervolgens geen ligplaats beschikbaar is, geeft dit teleurstellingen.

Daarom hebben wij tot nader order een ledenstop voor nieuwe leden ingevoerd. De ledenstop geldt voor alle type boot, van sloep tot groot schip. Voor onze jeugdzeilers geldt de ledenstop niet (zie hieronder voor aanmelding jeugdlid).


Aanvraag lidmaatschap

Wanneer er weer ligplaatsen beschikbaar zijn, zetten wij daartoe het aavraagformulier weer open. Voor een lidmaatschap bij de WVA is dan het volgende van belang: 

 

Watersport Vereniging Amsterdam is een Vereniging die door leden in stand gehouden wordt. En altijd op zoek naar leden die wat bijdragen aan onze WVA. Kom jij met (creatieve) ideeën? Kan jij WVA verder helpen en op welke manier?

 

De nadruk ligt bij de WVA op "Vereniging". Dat betekent dat jij ook je bijdrage levert aan onze vereniging. WVA wil graag actieve leden en geen "ligplaatszoekers". Wij verwachten wel iets van jou als je lid bent: Spreekt dit je aan? Lees dan verder.

 

Wij verwachten twee maal per jaar een werkplichtactiviteit, hiervoor kan je inschrijven op deze site. Wij noemen dat "Werkpret" (Ja! en is ook gezellig, leer andere havengenoten kennen) en betreft (met overige leden) een bardienst draaien, steigers schoonspuiten, klussen, grasveld onderhouden etc.

 

Geen Werkpret?  Prima, hoe kan jij onze WVA dan verder helpen? Heb je een goed plan, meld het dan ons bestuur (bestuur@wvamsterdam.info).

 

Verder goed om te weten:

  • We hanteren dus momenteel een ledenstop per 1 juni 2021;

  • Op het moment dat je boot bij de WVA ligt, heb jij je jouw boot verzekerd. Die plicht heb je. Je overlegt het bewijs tijdens de ballotage. Je bent minimaal WA-verzekerd, 

  • Ben je op de hoogte van onze (entree)-tarieven? Wil je ook een parkeerplaats en wat wil je in de winter? Wat kost “het Watersportverbond”? Lees deze eerst voordat je inschrijft: https://www.wvamsterdam.info/webtarieven (opent in apart venster).

  • Permanente bewoning op de WVA is niet mogelijk

 

Ten aanzien van het inschrijfformulier:

  • Graag geheel invullen, incomplete aanvragen duren langer. Heb je bij Motivatie je motivatie ingevuld (hoe kan jij onze WVA verder helpen)?

  • Graag vermelding van de daadwerkelijke lengte van je boot. Dwz lengte over alles (incl. boegspriet, ankers, buitenboordmotor, aanhangend roer etc). Welke lengte moeten we reserveren voor jou? We gaan uit van correcte opgave want als het schip te groot is voor de ligplaats vindt er geen toewijzing plaats..

Als je akkoord bent met deze voorwaarden, neemt de het secretariaat contact met je op voor een ballotagegesprek. Je ontvangt een uitnodiging per email. Daarvoor krijg je ook een link naar de WVA statuten waarmee je akkoord gaat. Serieuze reacties behandelen we heel graag en we zien je aanvraag graag tegemoet.


Tot slot; onze statuten en huishoudelijk regelement:

Wij verzoeken onze (aspirant) leden kennis te hebben genomen van onze statuten en HH-regelement. Hierin staan belangrijke punten als:

4.4.
Ter voorkoming van brand is het verboden in de loods:
a. open vuur te gebruiken, te lassen, te slijpen en te roken;
b. lichtontvlambare stoffen te bewaren of te gebruiken, ook in de in jachten ingebouwde tanks;
c. butaan- of propaangastanks, al of niet in een jacht, aanwezig te hebben;
d. de accu's aangesloten te hebben d.m.v. bijvoorbeeld accuklemmen.
4.5.
Het is verboden de in de loods aanwezige brandslangen te gebruiken, behalve in geval van brand.


Aanmelden jeugdlid

Wil je jeugdlid worden?


Stuur dan (via je ouders) een mail naar ledenadministratie@wvamsterdam.info met vermelding van je naam, adres en natuurlijk je leeftijd.
Geef aan:

  • Welke zwemdiploma's je hebt
  • Noodnummer van 1 van de ouders
  • Of er een WA verzekering voor het jeugdlid is.

 

 


 

Was de informatie op deze pagina nuttig?